Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megbízható egészségügyi ellátás a székkutasiaknak is

Mit tud nyújtani a sürgősségi osztály – ez volt a témája dr. Kallai Árpád lakossági fórumának Székkutason. Az Erzsébet Kórház főigazgatója elmondta, a fekvőbeteg, illetve a szakorvosi ellátással, amely a sürgősségi osztály mögött van, megbízható egészségügyi ellátásban részesülhetnek a székkutasiak. 

Február 20-án, vagyis több mint egy hónapja működik a vásárhelyi kórház sürgősségi osztálya. Az új részleg munkájáról és feladatáról dr. Kallai Árpád lakossági fórum keretében tájékoztatta a Székkutason élőket.

– A településen élők esetében azért is fontos az osztály létrejötte, mert eddig Orosházához tartoztak. A területi ellátási kötelezettségünk erre a településre is kiterjed, és én abban bízom, hogy a fekvőbeteg, illetve a szakorvosi ellátással, amely a sürgősségi osztály mögött van, minden olyan problémát meg tudunk oldani, amely a székkutasiak biztonságát jelenti – mondta a főigazgató.

Az osztályra érkező betegeket a probléma súlyosságának függvényében, nem pedig az érkezés sorrendjének megfelelően kezelik a nap 24 órájában – hangsúlyozta a főigazgató. 

– Meglehetősen nehéz kezelni azt az egyenetlen betegelosztást, amely néha előfordul. Általában délután és a kora esti órákban vannak a legtöbben. Az átlagos forgalom napi 40-50 beteg, akiknek problémáját kezelni kell. Természetesen a személyzet igyekszik mindent megtenni, hogy a várokozási idő is minimalizálódjon- tájékoztatott dr. Kallai Árpád főigazgató.

A sürgősségi osztályra érkezők az Imre József utca Kodály Zoltán utca felőli végénél levő bejáraton közelíthetik meg az intézményt.

Megszakítás