Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megérkezett, és díszbe öltözött a város karácsonyfája

Ma reggel felállították a Rapcsák András sétáló utcán a város karácsonyfáját. A 10 méter magas lucfenyő a hódmezővásárhelyi Gémes Mihály Kisfaludy utcai házának kertjében növekedett egészen mostanáig, amikor is az önkormányzatnak adományozta azt. A város karácsonyfáját idén is a vásárhelyi hímzés motívumait ábrázoló díszekbe öltöztették fel.

Karácsonyi ünnepi díszekbe öltözött Hódmezővásárhely belvárosa. A karácsonyi fények december 2-án gyúltak ki, ám az adventi hangulat nem lehet teljes a város karácsonyfája nélkül, amely ma érkezett meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ elé.

 

„Az idén felajánlott fenyőfa 10 méter magas. Ez úgy szokott történni, hogy a város főkertésze végigjárja azokat a helyszíneket, akiktől érkezett a felajánlás. Sokan szerették volna, ha az ő fenyőfájuk a város karácsonyfája lenne. Amelyik megfelelő, és ki is tudják vágni, azt szállítják ide a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ elé. Így történt ez ma is, elmentek Gémes Mihályhoz a Kisfaludy utcára, és onnan elhozták ezt a fát” – mondta Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

 

A tavalyi évben díszítették elsőként a város karácsonyfáját vásárhelyi hímzéssel dekorált hógömbökkel, illetve csomagokkal. Ezt a hagyományt követik majd az idén is, annál is inkább, mivel az adventi koszorú is hasonló motívumokban pompázik. Az ünnepi hangulat természetesen idén is a karácsonyi fényekkel együtt teljes.

 

„A múlt évben érkeztek az óriás szelfigömbök, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek, a hétvégén is kígyózó sorok álltak mellette, csak hogy szelfit készíthessenek az emberek. Illetve a jégpálya körül is feldíszítettük a várost, illetve a Rapcsák András sétálóutcán, ahol a karácsonyi vásár is helyet kap. Nagyon népszerű, nagyon sokan voltak itt a hétvégén, és követték nyomon az adventi programokat. Bízom benne, hogy december 10-én és 17-én is, a második és harmadik adventi gyertya meggyújtásánál is nagyon sokan fognak majd itt részt venni, és együtt készülnek velünk a karácsonyra, a szeretet ünnepére” – tette hozzá Varga Anikó.

 

A karácsonyi vásárban 19 árus és 17 vendéglátós árulja portékáit, akik a dr. Rapcsák András utcán, illetve a Kossuth téri részen felállított faházakban kaptak helyet.

Megszakítás