Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megkezdődött a Szent István városrehabilitációs program

Megkezdődtek a Szent István városrehabilitációs program kivitelezési munkái Hódmezővásárhelyen, az uniós támogatással megvalósuló beruházás során egy leszakadóban lévő városrész újul meg a jövő év elejére – közölte Almási István polgármester hétfőn a helyszínen.

Almási István (Fidesz-KDNP) a mintegy 900 millió forintos összköltségvetésű fejlesztést bemutató sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Szabadság tér Hódmezővásárhely társadalmi, gazdasági szempontból is leszakadással fenyegetett településrésze: a lakásállomány leromlott, kevés a közösségi funkciót betöltő tér. Az önkormányzat ezért átfogó rehabilitációs programot dolgozott ki, amely a környékén lakók életének szinte minden területén érezteti majd hatását – tette hozzá a polgármester.

Tájékoztatása szerint hétfőn elkezdődött a Szabadság tér hat társasházának rekonstrukciója, felújítják az épületek homlokzatát, kicserélik a nyílászárókat. Az önkormányzat saját forrásból korszerűsíti a házak elektromos rendszerét, és szükség esetén kicseréli a lakások gázkészülékeit is.

A program részeként újjáépítik a városrész valamennyi terét, útját és járdáját, a zöldfelületeket, és egy új játszóteret is kialakítanak. A közbiztonság javítása érdekében a téren kamerás megfigyelőrendszert építenek ki. Megújul a Szent István Általános Iskola épületének homlokzata, nyílászárói, tetőszerkezete, a piac csarnoka, a Szent István király plébánia, valamint a városi stadion öltözője – közölte Almási István.

Elmondta azt is, hogy az infrastrukturális megújulás mellett a városrész közösségi élete is új lendületet kaphat. Az iskolaépületben új közösségi teret, klubot alakítanak ki, helyi civil szervezetek számára pedig a lakosságot bevonó kulturális, környezetvédelmi és sportprogramok szervezésére pályázatot írtak ki.

(MTI)

Megszakítás