Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megkezdődött a tízezer forintos Erzsébet utalványok kiosztása

Megkezdődött a tízezer forintos Erzsébet utalványok kiosztása

Az önkormányzat karácsonyi ajándékát a hetven évnél idősebbek számára az adott városrészek képviselői juttatják el.

 

A belvárosi körzetben 618 hetven éven felüli él, számukra Vágó János önkormányzati képviselő személyesen viszi el az önkormányzat ajándékát még az ünnepek előtt.

 

– A tavalyi évig még ötezer forint volt az az összeg, amit az önkormányzat biztosított számukra, ez az összeg most megemelkedett a duplájára. Minden hetven év feletti hódmezővásárhelyi tízezer forintos Erzsébet utalványt kap a karácsonyi ünnepekre, így próbálunk segíteni az időseknek – tájékoztatott Vágó János.

 

Több mint hatezer szépkorú kap a város által felajánlott utalványt. Sokan nem is saját magukra fordítják az összeget, hanem gyermekeikre, unokáikra.

 

– Két unokám van és nem nagyon tudok nekik adni, úgyhogy ez nagyon jó. Kevés a nyugdíjam és mozgáskorlátozott is vagyok, itthon is segítségre szorulok, tehát a pénz nagyon jó. – mondta Kovács Erzsébet.

 

– Nagy segítség. Én először kapok az idén, van unoka, vannak dédunokák, úgyhogy lesz hova költeni. A mai napon kaptuk meg az országos nyugdíjfolyósítótól is az utalványt, így ez most dupla öröm. – fogalmazott Kenéz Jánosné.

 

A tervek szerint december 15-ig, de legkésőbb karácsonyig minden érintett megkapja a tízezer forintos utalványt. Akiket nem talál otthon a képviselő, azoknak a telefonszámával ellátott értesítést dob be a postaládájába Vágó János. Ha utazás, vagy betegség miatt ajándékát nem tudja átvenni az illető még az idén, az január végéig, akár meghatalmazottján keresztül az önkormányzaton megteheti.

 

Megszakítás