Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megkezdődött Új-Kishomokon a csatornázás

Megkezdődött az új-kishomoki városrész csatornázása Hódmezővásárhelyen, a 633 ingatlant érintő munkálatok a tervek szerint október végére befejeződnek – mondta Almási István, a város polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Az uniós támogatással megvalósuló beruházás magában foglalja a hódmezővásárhelyi szennyvíztisztító-telep korszerűsítését is, teljes költsége 2,3 milliárd forint – hangzott el.

A kiskertes, de már belterületté nyilvánított városrészben megvalósuló fejlesztés elsődleges célja a környezet, a vízbázis védelme. A kivitelező konzorcium összesen 12,22 kilométer gerincvezetéket épít, két központi átemelőt alakítanak ki. A terület adottságaiból következik, hogy nem lehetett az összes ingatlant úgynevezett gravitációs módon bekötni, ezért közel 200 esetében házi átemelővel oldják meg a szennyvíz elvezetését. Benkő Zsolt önkormányzati képviselő elmondta: a víziközmű társulat a lakosság hozzájárulásainak megszervezésében nagyon sokat tett.

A beruházás idejére kérik a lakosság türelmét – jegyezte meg Juhász Lóránt, a kivitelező Délút gazdasági ügyvezetője. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkaterületen a cég két irodakonténert állított fel, ahol lakossági észrevételeket, esetleges panaszokat fogadják.

Megszakítás