Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megkezdte a felkészülést a HFC

A HFC megkezdte a tavaszi bajnoki szezonra való a felkészülést. Az egyesület tizennégy csapatában több mint 300 játékossal indulnak az edzések.

Közel egy hónap pihenés után kezdi meg felkészülését a tavaszi szezonra a HFC. A HISZK sportosztályosai január első hetében az iskolakezdéstől tartják edzéseiket. Már az NB III-as csapat is megkezdte a felkészülést, a többi csapat január 16-tól rúgja a bőrt. A vásárhelyi klub összesen 14 csapatot versenyeztet, ebből bajnoki rendszerben 10 csapatot indított, amelyből három felnőtt gárda.

Az idei szereplést az őszi teljesítmény nagyban meghatározza. A folyamatos fejlődés a cél, ezért abban bízik a HFC vezetése, hogy minden csapat jobban szerepel majd, mint az elmúlt szezonban. Ennek érdekében a korosztályos és felnőtt csapatokban is játékosok leigazolását tervezik. A kék-sárgák több mint 300 fővel kezdték meg a tavaszi tréninget. További 20-25 új játékos is várható a HISZK sportosztályából, így elmondható, hogy megfelelő az utánpótlás. Az U15-ös korosztály felé komoly reményeket támaszt a vezetőség. Fennállásuk óta a mostani őszi szezonban szerepeltek a legjobban. Ez a szakmai munkának és a gyerekek összeszokottságának, erős teljesítményének köszönhető. Közülük ketten a korosztályos magyar válogatott tagjai és több más játékos iránt is komoly érdeklődést mutatnak az ország legnevesebb csapatai.

A HFC felnőtt csapatától a bajnokság elején az első öt helyezés valamelyikét várták, de az őszi rossz teljesítmény után jelenleg a tizenegyedikek a tabellán. A klubvezetés azt reméli a tavaszi szezon végére felzárkóznak a hatodik vagy a nyolcadik helyre.

Megszakítás