Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megnyílt a Leader program következő pályázati köre

Június 17-től elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lehet Leader támogatási kérelmeket benyújtani az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A hódmezővásárhelyi kistérségben 257 millió forint áll a pályázók rendelkezésére.

Hétfőn reggel 8 óra óta várják a Leader pályázatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. A kérelmeket csak elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb augusztus 31-ig. A pályázat benyújtásának előfeltétele többek között, hogy az ügyfél rendelkezzen a helyi bíráló bizottság általkiadotttámogató nyilatkozattal, mivel ezáltal biztosítható, hogy a tervezett projekt a helyi vidékfejlesztési stratégiájában meghatározott célkitűzések megvalósulásához járuljon hozzá.

A hódmezővásárhelyi kistérségben összesen 257 millió forint áll a civil szervezetek és vállalkozások rendelkezésére hogy rendezvényszervezésre, eszközbeszerzésre, illetve építési beruházásokra igényeljenek támogatást.

Pályázni lehet többek között a gyerekek hasznos szabadidő eltöltésére, a helyi termékek előállítására és piacra juttatására, a kerámiakészítés hagyományainak megőrzésére, de a belváros korszerűsítési programjához kapcsolódó vállalkozások is szerezhetnek támogatást. Általánosságban a minimálisan igényelhető összeg 200 ezer forint, a maximum pedig akár az 50 millió forintot is elérheti. A cégek csak akkor tudnak a különböző mértékű forrásokra igényt tartani, ha rendelkeznek regisztrációs számmal.

Előreláthatólag a nyertes pályázók számára az első utalások már ősszel megérkezhetnek.

Megszakítás