Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megnyitotta hódmezővásárhelyi állampapír forgalmazási pontját a Magyar Államkincstár

A Magyar Állampapírok kettős biztonságot nyújtanak, így a legbiztonságosabb befektetési lehetőségnek számítanak Magyarországon. Lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körű az állami garancia. Nincs forgalmazói kockázat sem, hiszen a forgalmazó a Magyar Államkincstár 100 %-ban állami tulajdonú szervezet. Fontos, hogy a hazai lakosság is úgy gondolja, hogy ez számára is jó befektetési lehetőség.

Forgalmazott állampapírok:


A Magyar Államkincstár Állampénztári Irodájában igen változatos állampapír kínálatból lehet választani.

 • Kincstárjegyek (Diszkont Kincstárjegy-éven belüli lekötés, Féléves-Éves Kamatozó Kincstárjegy) rövid lejáratú.
 • Magyar Államkötvények hosszú futamidejű (3 évtől 15 évig) állampapírok.
 • Rendkívül kedvező, inflációt jóval meghaladó kamatozású 3, illetve 5 éves lekötésű Prémium Magyar Államkötvény valamint Prémium Euro Magyar Államkötvény.

 

Szolgáltatások:


 • Értékpapír-nyilvántartási számlanyitás.
 • Tartós befektetési számlanyitás, mellyel a 16%-os kamatadó csökkenthető, vagy teljes egészében megspórolható.
 • Az életkezdési támogatás (Babakötvény, 42.500,-Ft) befektetésére Start értékpapír-számlanyitás.
 • Fontos változás 2012. október 1-jétől, hogy ettől az időponttól kezdődően Start értékpapír-számla csak a Kincstárnál nyitható. Eddig kizárólag a 2005. december 31. után született gyermek javára lehetett számlát nyitni, ezt követően a szabályozás lehetővé teszi, hogy a korábban született gyermekeknek is nyitható legyen. Ebben az esetben azonban nincs egyszeri állami támogatás, és huszonötezer forintot a számla megnyitásakor be kell fizetni. A számlát nyitóknak azonban így is előnyös az ily módon történő takarékosság, hiszen évente megkapják a befizetések 10 százalékát, a maximum 6.000 forint állami támogatást, illetve a gyermek 18 éves koráig a számlán elhelyezett összeg mentes a bankköltségtől, tranzakciós illetéktől és a kamatadótól.
 • Gyámhatósági számla nyitása.
 • Meglévő számlával kapcsolatos ügyintézés (adatmódosítás, számlazárolás, számlamegszűntetés, meghatalmazott számlához rendelése, meghatalmazások módosítása).
 • Értékpapírhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások igénylése (Webkincstár, Telekincstár, SMS értesítés).
 • Írásos megbízások, rendelkezések leadása.

 

Az értékpapírral kapcsolatos általános tudnivalókról, értékpapír ügyintézésről, elérhetőségekről tájékozódni lehet a Kincstár honlapján is (http://www.allamkincstar.gov.huwww.allamkincstar.gov.hu).

 

Hivatali nyitva tartás és elérhetőségeink:


Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. I. emelet 13. ajtó

 

Telefon: +36-30/733-8103, +36-62/530-174

Hétfő, Kedd, Csütörtök                   8:00-16:00

Szerda, Péntek                                 8:00-12:00

 

Honlapok és további elérhetőségeink: http://www.allamkincstar.gov.huwww.allamkincstar.gov.hu, http://www.allampapir.huwww.allampapir.hu

Levelezési cím: Csongrád Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda, 6701 Szeged, Pf. 491.

mailto:api.cso@allamkincstar.gov.huapi.cso@allamkincstar.gov.hu

 

Bízunk benne, hogy Hódmezővásárhelyen is egyre többen élnek majd a Kincstár által kínált megtakarítási lehetőségekkel, valamint nyitnak Start értékpapírszámlát gyermekeiknek és keresik fel a Hódmezővásárhelyi Állampapír Értékesítési Pontot.

 

 

 

Megszakítás