Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megnyitották kapuikat a kulturális intézmények

A téli szünet után újra lehet látogatni a vásárhelyi kulturális intézményeket. Az Emlékpont és a Mozaik Mozi is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. Az Alföldi Galériában a következő nagyszabású időszaki kiállítást január 21-én lesz.

Zárva tartottak a kulturális intézmények az ünnepek alatt Vásárhelyen, de már újra fel lehet őket keresni, hiszen valamennyi kínál programokat az új év első hónapjára is.

– Újra kinyílt az Emlékpont, várja a látogatókat az intézmény, ahol egészen január végéig a Gregus Máté életéről szóló időszaki kiállítást láthatják az érdeklődők – mondta Elek András a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ sajtóreferense.

A Mozaik Kamarateremben a hét elején zajlott a Csernobil öröksége: a Zóna című dokumentumfilm bemutatója és közönségtalálkozója.

– Hétfő kivételével minden este fél héttől lehet filmet nézni a moziban. A januári műsor egy olyan könnyed szilveszteri vígjátékkal kezdődik, amelyben számos sztár feltűnik. A fiatalok nagy örömére pedig jön majd az Alkonyat című alkotás is, a hónap végén pedig a Csizmáskandúr című mesére válthatnak jegyet a gyerekek – tette hozzá a sajtóreferens.

Az Alföldi Galéria január 21-től várja újra a művészetszerető közönséget, ugyanis akkor nyílik meg a Lechner – Szmrecsányi – Boldi című kiállítás, mely a négygenerációs művészcsalád munkáit vonultatja majd fel.

Megszakítás