Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megszépült a Pál utcai óvoda

Vadonatúj óvoda várja a hódmezővásárhelyi Pál utcán a gyermekeket. Bár a 85 éves épület falai ugyanazok, de ezen kívül szinte minden szeglete megújult.

 

Áprilistól dolgoztak a hódmezővásárhelyi Pál utcai óvodában a kivitelezők a 85 éves épületen, a gyermekek pedig a Malom utcai intézménybe költöztek a felújítás idejére. Az átalakításokra nagy szükség volt, mivel legutóbb 1986-ban esett át kisebb renováláson az épület, de 1935 óta nem történt a mostanihoz hasonló modernizálás. Az ajtók, az ablakok, a fűtés és a villamoshálózat, de többek között a tető, a tálaló, a konyha is teljesen új külsőt és tartalmat kapott, az immár akadálymentesített létesítményben. Mindemellett egy fejlesztőszobát is kialakítottak.  

 

– Családias óvoda a miénk, igazán gyermekléptékű intézmény, amely átlátható a 3-4-5 éveseknek is. Még szebbé, biztonságosabbá és higiénikusabbá vált az épület a felújításnak köszönhetően. Összetartó szülői és nevelői közösség munkálkodik itt. Most is igyekeztünk saját munkával és alapítványi forrással hozzátenni ehhez a nagyszabású önkormányzati felújításhoz – mondta Borsiné Csontos Ilona tagintézmény-vezető.

 

– Azok, akik látták ezt az idős, eredetileg nem óvodának készült intézményt a felújítás előtt, és látják most, összehasonlíthatatlan a különbség. Ez különösen fontos az itt dolgozó óvodapedagógusoknak és az ide járó 76 gyermeknek és szüleinek – mondta dr. Kovács László önkormányzati képviselő.

 

Megszakítás