Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megszűntek a földes utcák Újvárosban

Újvároson négy olyan utca kapott aszfaltköpenyt ebben a hónapban, amelyek eddig nem rendelkeztek ezzel, így megszűntek a földes utcák a városrészben. Újvároson a mostani beruházás során 365 méter utcaszakasz, illetve utca újult meg.

Összesen 80 millió forint önkormányzati forrásból 14 utca újult meg Hódmezővásárhelyen az utóbbi hetekben, ennek köszönhetően megszűntek a földes utcák Újvároson is. Ezek csak kisebb forgalmat bonyolítanak le, közösségi közlekedés nem zajlik rajtuk, felújításukra nem is lehetett pályázni.

– Itt Újvároson a Délibáb utca, a Virradat sor, a Pálma utca és a Józsa utca újult meg – mondta Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő.

A nemrégiben kibetonozott utcák esetén a lakosság az útalapot készítette el, az önkormányzat pedig az aszfaltréteget és a kivitelezést biztosította a felújításhoz.

– Újvároson 365 méter utcaszakasz újult meg. A beruházást a hó elején kezdték el. Itt Újvároson elkészült mind a négy utcaszakasz, illetve utca – mondta Molnárné Kecskeméti Rita.

Ebben az évben folytatódik az önerős járdaépítés is, amelyhez az önkormányzat biztosítja az anyagot, szomszédsági összefogással akár hosszabb járdaszakaszok is megújulhatnak. 

Megszakítás