Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megtámadtak egy parkolóőrt

A biciklin érkező ittas férfiak szóváltásba keveredtek a Zrínyi utcán munkáját végző pótdíjazóval. Az egyik férfi ütött. A rendőrséget egy autós értesítette. Negyed óra elteltével már a kapitányságon voltak az elkövetők.

– Gyakori, hogy beszólnak, vagy vitatkoznak, de hasonló még nem történt – mondja Csíkos Szabolcs a helyszínhez közeledve. A parkolóőrt szerdán a Zrínyi utca elején munkája közben megtámadták, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

– A Zrínyi utcán fotóztam le éppen egy jegy nélkül parkoló autót, amikor kiabálást hallottam. Két férfi közeledett kerékpáron és már távolról hangosan szidni kezdtek – eleveníti fel a parkolóőr az eseményeket.

„Miért bűnteted meg? Ne állj ki az útra mert elütnek! Hallod? Ti parkolóőrök a város szemetei vagytok, mert bűntetitek az autósokat” – üvöltötte az egyik férfi.

– Visszaszóltam, hogy csak a munkámat végzem és megkérdeztem, hogy miért zavarja őket, hogy lefényképezem az autót, talán az ő kocsijuk – folytatja Csíkos Szabolcs.

Ekkor a két férfi megállt, letámasztották a bicikliket és a parkolóőrhöz léptek.

„Hogy mersz nekem visszaszólni? Nekem még a diszkóban sem feleselnek! Ki vagy te, hogy így mersz beszélni velem? Ne tarts fel minket, mert megyünk kukoricát lopni” – záporoztak az intelmek az idősebb férfitól, aki némi lökdöséssel is igyekezett nyomatékot adni szavainak.

– Vagy fél métert hátrébb léptem, ismét közöltem, hogy csak a munkámat végzem és kértem, hogy hagyjanak békén – meséli a parkolóőr immár a Zrínyi utcán az események helyszínén – majd ismét megkérdeztem – tényleg jószándékúan és nem kötekedve -, hogy övék-e az autó.

A válasz egy jobbegyenes volt a már előzőleg megismert intelmekkel körítve: „Ki vagy te, hogy megint beszólsz? Nem érted, hogy nem érünk rá!”.

A parkolóőr ezt ugyan már csak homályosan érzékelte, egy 5-6 másodperc ugyanis „kiesett”. Az út mellett, a patikával szemközti füves területen tért magához, a támadók ekkor már a biciklik felé tartottak. A közelben álló kék Ford vezetője látva az eseményeket azonnal értesítette a rendőrséget.

– Két percen belül ott voltak a rendőrök. A szám felrepedt, a szemem alatt jókora pukli növekedett, miközben személyleírást adtam a támadókról – mondja a pótdíjazó.

A rendőrök negyed órán belül megtalálták a bicikliseket, akik a Bodzási úton – bevásárló táskákkal felszerelkezve – a Tisza felé tekertek. A rendőrkapitányságon szembesítés következett, amely után a két férfi részlegesen beimerte a bűncselekményt, továbbá az is kiderült: mindketten ittas állapotban voltak. A rendőrkapitányság eljárást indított a támadókkal szemben.

Megszakítás