Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megtörtént Új-Kishomok belterületbe vonása

Megtörtént Új-Kishomok belterületbe vonása, így ez a terület most már Vásárhely önálló városrésze. Ez azért is fontos, mert ez volt a feltétele a csatornázási beruházásnak. Az önkormányzat már benyújtotta a 633 ingatlant érintő, csatornázásra vonatkozó, több mint 2 milliárd forintos pályázatot.  

Új városrésszel gazdagodott Hódmezővásárhely, megtörtént ugyanis Új-Kishomok belterületbe vonása. Az önkormányzat megelőlegezte a csatlakozó 500 ingatlantulajdonos számára a belterületbe vonás költségeit, így kezdetét veheti a régóta várt infrastrukturális fejlesztés: a csatornázás.

– A belterületbe vonással az ingatlantulajdonosok nyertek, mivel az eddigi ingatlan besorolás a gyümölcsösből, zárt kertből, legelőből belterületi beépített vagy beépítetlen telekké változott. Az ingatlanok értéke ez által jelentősen emelkedett – mondta Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő.

A korábban elkészült tervek alapján az önkormányzat benyújtotta a csatornázásra vonatkozó, 2 milliárd 275 millió forint költségvetésű KEOP pályázatot. A városrészben a gravitációs szennyvízelvezetés mellett szennyvízátemelős technológiát is alkalmaznak majd.

– Összességében a pályázatban mintegy 633 ingatlan csatornázása támogatható. Erre nyújtottuk be a pályázatot. Ebből kényszerátemelős vagy házi átemelős, vagy átemelős mintegy 190 darab ingatlan lesz – mondta Mucsi László a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Vezetője.

A források elnyerése után, az év második felére tervezik a közbeszerzés lebonyolítását, majd 2014 elején indulhatna a csatornázási beruházás. A munkálatok befejezése a tervek szerint 2015 elejére várható.

Megszakítás