Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújul a Bodzási út

1 km hosszúságban és 6 méter szélességben épül új út Hódmezővásárhelyen, a Bodzási úton, és a szakaszon található vasúti átjárót is korszerűsítik. A munkálatok várhatóan májusban fejeződnek be, az önkormányzat saját forrásából erre a célra 205 millió forintot költ.

 

Az északi elkerülő március 29-én nyílik majd meg a forgalom előtt, üzembe helyezésével pedig több bekötőút is jelentős szerephez jut, ahogyan a Bodzási út is. Az építkezés miatti nagy igénybevétel viszont alaposan megrongálta ezt az útszakaszt, így megérett a felújításra. Hódmezővásárhely határában már felsorakoztak a munkagépek.

 

– A munka elindult. A Zrínyi utca végétől egészen a körforgalomig újul meg az úttest, megtörténik szélesítése és megerősítése is. A vasúti kereszteződésen túli része nagyon rossz állapotú, ez a szakasza egyébként is felújítást igényelne. Azok a gépjárművek, amelyek az anyagot hordták az elkerülőhöz, tönkretették az útalapot. A munkálatok 205 millió forintba kerülnek, és várhatóan májusban fejeződnek be – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Mintegy 1 km hosszúságban újulhat meg a Bodzási út, a rajta található vasúti átkelővel együtt. Az építkezés ideje alatt is az a cél, hogy a közlekedés biztosított legyen, de lesznek olyan ütemek, amikor a teljes útzár lép majd életbe, ezek idejét próbálja majd a kivitelező minimalizálni.

 

– A tervezett út legfontosabb paramétere, hogy 6 méter széles lesz, és megfelelő kétirányú forgalmat lehet rajta bonyolítani. Eddig 4 méter széles volt az út, de még ebből is maródott le a széle. Egyes helyeken pedig még a töltés szélesítésére is szükség van – hangsúlyozta Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda vezetője.

 

Ehhez a helyszínhez a jövőben egy másik beruházás is kapcsolódik. Már elkészültek azok az engedélyes tervek, amelyek értelmében a Kodály Zoltán utca meghosszabbodhat egészen a Zrínyi utca végéig, ahol is egy körforgalom kap helyet. Ennek a szakasznak a kiépítése további 300 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. A Kodály Zoltán folytatása még idén elkezdődhet, és azért lenne nagy szükség rá, mert a tervek szerint a Zrínyi utcát tudná tehermentesíteni a jövőben. 

 

Megszakítás