Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújul a homlokzat, a fűtés a Kalmárban

A külső homlokzat felújításán és az épület energetikai korszerűsítésen dolgoznak a hódmezővásárhelyi Kalmárban. Az 1973-ban épült iskola főépülete és tanműhelye kap hőszigetelést és új nyílászárókat, utóbbiban napelem fűti majd a tantermeket. A beruházás még az idén befejeződik. 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium 246,5 milliós támogatásával újul meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolájának főépülete, illetve tanműhelye Hódmezővásárhelyen.

 

– A beruházás lényegében a főépületen és a tanműhelyben egy teljes körű ablakcserét jelent. Korszerű, hőszigetelt ablakokat építenek be, illetve a két említett épület külső szigetelése valósul meg, a burkolattal egyetemben. Az iskola tanműhelyéhez kapcsolódóan napelemes fűtésrendszert is kiépítik – mondta Papp András igazgató.

 

Az energetikai beruházás augusztusban kezdődött el és még az idén befejezőik, ami minőségi változást jelent majd a diákoknak is.

 

– A fűtéssel voltak problémák, egy–egy teremben nem működött megfelelően. Kifejezetten örülök a felújításoknak – tette hozzá Török János, az iskola 12-es tanulója.

 

A tervek szerint a Modern Városok Programban tovább folytatódik majd a felújítás, amelynek segítségével nemcsak külsőségekben szépül meg az iskola, hanem a belső tér, és a kollégium épülete is korszerűsödhet.

 

Megszakítás