Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújul a kőfal belvárosi szakasza

Hódmezővásárhely egyik ékessége a műemléki védelem alatt álló kőfal, amely 1881-ben nagyméretű helyi téglából készült, és mára már igencsak megérett a nagyobb beavatkozásra, karbantartásra. A 3 km hosszú, egykoron a Hód-tó árvízvédelmi töltéseként épült fal egy részét az Önkormányzat most a város legfrekventáltabb helyén, a Szőnyi utca és a Dr. Imre József utca közötti szakaszon renováltatja.

A karbantartási munkálatokat a kivitelező Lana Stra Kft-nek az időjárási körülményeket maximálisan figyelembe véve 30 kivitelezésre alkalmas (+5 °C feletti) nap alatt kell elvégeznie. A beruházás költsége bruttó 4.876.800,-Ft.

A nagy karbantartási munkálatok a kifagyott fugák, hiányos falszakaszrészek szakszerű pótlását, az elnyíródott fal javítását, a fal felületi struktúrájának javítását jelenti. A munkálatokat a Szőnyi utca felső szakaszától haladva végzik. Itt a berakódott növényi maradványokat már eltávolították, a fal fugáit visszakaparták, a hiányos téglákat pótolták, a falazatot szakszerűen javították.

Nézzék meg a Vásárhelyi Televízió helyszíni beszámolóját: https://www.facebook.com/vtvvasarhely/videos/1844792319026953/

Megszakítás