Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújul a kőfal

Tovább folytatódik a kőfal helyreállítása Hódmezővásárhelyen. Egyebek mellett ezt a beruházást is abból a 2,5 milliárdos fejlesztési forrásból finanszírozzák, amelyet a kormány az elmúlt év decemberében ítélt oda a városnak.

 

Rövidesen újra munkások dolgoznak majd a kőfal rendbehozatalán. Tavaly év végén a kormány 2,5 milliárd forint fejlesztési forrással támogatta Hódmezővásárhelyt. Így több városi és sportintézmény modernizálása, különböző közlekedési beruházások valósulnak meg, de ebből az összegből különítenek el a kőfal egy újabb, 600 méter hosszú szakaszának rendbehozatalára.

 

A különleges, alföldi városok között egyedülálló látványosság jó része 2 éve már megújult a Hunyadi és Királyszék utcai szakaszon. Most tovább folytatódik a munka a Bagolyvár Étteremtől a Rózsa utca végéig.

 

– A több mint 100 év alatt rengeteg téglát tönkretett az időjárás. Ezeket most kicserélik. A fugákat kitakarítják és habarccsal bekenik az egész felületet, majd ledörzsölik. Annak idején lakossági visszajelzés érkezett: sokaknak nem tetszett, hogy a kőfal a felújítás után  szürke színű lett. Amikor a habarcsot a fugába terítették és eldörzsölték, akkor lényegében egy szürke árnyalatot kapott az egész kőfal. Ez idővel lekopik – mondta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

Tavasszal kezdődik a felújítás.

Megszakítás