Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújul a kórház „A” épületszárnya

310 millió forintos beruházás zajlik az Erzsébet Kórház főépületében, ami miatt a keleti szárnyat lezárták, és átszervezték a betegforgalmat is. Az intézmény mindeközben egy másik pályázatot is nyert a felújítására, így teljesen megújul az „A” épület.

Első lépésként az „A” épületnek a kórház bejáratától távolabb eső felét, vagyis a keleti szárnyat zárták le. Naponta húsz munkás dolgozik azon, hogy kicseréljék a teljes melegvíz- és fűtésrendszert, valamint a nyílászárókat. Néhány hét múlva az épület másik részében is elvégzik a munkát, akkor újabb átszervezéssel kell a betegellátás folytonosságát biztosítani. A kivitelezés júliusra fejeződik be.

– Most ami teljesen megújul, az a fűtés és a melegvíz rendszer. Az a régi probléma, hogy nem voltak egyenletesen melegek a radiátorok, teljesen megszűnik, illetve a nyílászárók cseréjével a hőérzet is jobb lesz, és a melegvíz elérhetősége is komfortosabbá válik – adott tájékoztatást dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház főigazgatója.

Közben egy másik pályázaton is sikeresen szerepelt a kórház, aminek köszönhetően felújítják az „A” épületben az alagsort, kiszélesítik az épület alját, megtörténik a sterilizáló modernizálása, az akadálymentesítés, de az épület képe is megváltozik. Az eddigi két bejárat helyett középen egy új létesül.

– A terveink szerint ezzel elérhetővé válik, hogy a járó- és fekvőbeteg utak szétválnak és a kornak, valamint a higiéniás elvárásoknak is megfelelő átalakítása lesz ez a belső épületstruktúrának – tette hozzá a főigazgató.

A fejlesztések ezzel még nem érnek véget, az intézmény további pályázatok segítségével szeretné megújítani a diagnosztikát, a műtőt és a szülőszobát is.

 

Megszakítás