Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújul a mártélyi kerékpárút

Augusztus végéig 2,5 kilométer szakaszon, összesen 53 millió forintnyi önkormányzati forrásból megújul a mártélyi kerékpárút. A felújítás mellett az eddigi két méter széles kerékpárutat hatvan centiméterrel szélesítik.

Önkormányzati önerőből újul meg Hódmezővásárhely közigazgatási határáig a mártélyi bicikliút. A felújításokra azért van szükség, mert az út nemcsak keskeny, hanem megrepedezett és meg is kopott a kerékpársáv, néhol már az útalap is kilátszik.

– A kerékpárút hossza közel 2,5 kilométer, és a nettó bekerülési költsége 53 millió forintot tesz ki. A jelenleg meglévő, rossz állapotú és felújításra szoruló két méter széles kerékpárút kiszélesítésre kerül az útügyi műszaki előírásoknak megfelelően, 2 méter 60 cm szélességre – mondta Szilágyi Tamás, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda munkatársa.

A munkálatok során megtörténik az aszfaltfelület marása. A szélesítés pedig ugyanazzal a rétegrenddel épül, amivel a kerékpárút elkészült, majd az egész út kap egy öt centiméteres kötő-kopóréteget. 

A felújítás a múlt héten kezdődött, és még az év augusztusában befejeződik.

Megszakítás