Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújulhat a Szabadság tér

Mintegy 700 millió forintot költhet a város a Szabadság tér rehabilitációjára, ha sikeres lesz egy folyamatban lévő pályázata. A pénzből utak, épületek, parkok, közterületek rehabilitációja valósulna meg, de jutna a stadion és a piac fejlesztésére is.

A Tornyai János Városrehabilitációs Program második ütemében pályázik az önkormányzat a Szabadság tér felújítására. A rehabilitációra kijelölt terület igen nagy: a Táncsics Mihálytól a Rárósi utcáig terjed. A legutóbbi közgyűlésen a képviselőtestület hozzájárulását adta a pályázat beadásához.

-Sikeres pályázat esetén 700 millió forintot költhetünk a Szabadság térre, amely magába foglalná épületek fejújítását, utak fejlesztését, parkok rendbetételét, de természetesen jutna a Stadion, a Piac és a Szent István tér renoválására is – adott tájékoztatást Mucsi Imre, a Városfejlesztési Iroda vezetője.

A Szabadság tér szociális rehabilitációjára vonatkozó pályázati dokumentációt márciusig kell benyújtani, a 700 millió forintot viszont csak 2011-ben költhetik a városrészre.

Megszakítás