Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújult a 164 éves Koczka utcai iskola épülete

Megújult a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola 164 éves Koczka utcai épülete. Az önkormányzati forrásból megvalósult több mint 142 millió forintos beruházással új tornaterem és szaktantermek készültek.

 

– Két oka volt annak, hogy ez az intézmény megszépülhetett. Az egyik a fizikai állapota, mely szükségessé tette a felújítást, illetve az iskolában folyó szakmai munka és annak eredményessége. Az intézményben évről évre növekszik a tanulók létszáma, ezért volt fontos a bővítés – fogalmazott Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármestere a Szent István Általános Iskola megújult Koczka utcai épületének avatóján.

A Koczka utca és a Szent István utca sarkán álló iskolának 1852-ben rakták le az alapkövét. 1927-ben az épületet 2 tanteremmel bővítették, utoljára az ’50-es években újították fel. Az önkormányzati forrásból megvalósult több mint 142 millió forintos beruházással egyebek mellet új tetőszerkezet és szociális blokk készült. A rekonstrukció fontos része volt a meglévő tornaszoba bővítése és az öltöző átépítése. Kiszélesítették a folyosót és új elektromos hálózatot alakítottak ki.

Az udvari homlokzat részben a műemléki elvek, részben az energiatakarékosság jegyében szépült meg. A megújult Koczka utcai épületbe járnak a diákok tornázni, itt található a természetbúvár szaktanterem, a nyelvi szaktanterem és egy közösségi terem, illetve itt étkeznek a gyerekek.

Megszakítás