Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújult a Galamb utca

Közel 100 millió forint önkormányzati forrásból újult meg a Galamb utca Hódmezővásárhelyen. Az 520 méter hosszú és 4 és fél méter széles út a jobb teherbírás érdekében új útalapot és szegélyt is kapott.

 

Átadták a felújított Galamb utcát Hódmezővásárhelyen. A tabáni városrészben található út nagyon elhasználódott, ezért korszerűsítették. A szakasz tehermentesítheti a belváros forgalmát.

– A régi utat felbontották 520 méteren, illetve 4 és fél méter szélessé vált. Új szegélyt is kapott. Ez a kis utca Tabánban, városrészi szempontból is meghatározó jellegű – mondta Kószó Péter alpolgármester.

A Galamb utca után a hamarosan a Virág és a Nagy Sándor utca felújítása is elkészül. A tervek között még a Hunyadi, a Hódi Pál és a Bakay utca korszerűsítése szerepel. A kerékpárutak esetében pedig a Dr. Rapcsák András útnak a Kossuth tértől a Teleki utcáig tartó szakasza, valamint a Simonyi utcától a Hód-Mezőgazda Zrt.-ig terjedő rész is új aszfaltszőnyeget kap. A belvárosi utak karbantartása mellett a városvezetés három fő stratégiai irányt jelölt ki a közlekedésfejlesztésben.

– Egyik a 47-es, északi elkerülő út megépítése, a másik a tram train és a harmadik a déli elkerülő út meghosszabbítása. Az északi elkerülő építése – terveink szerint – tavasszal kezdődhet – mondta Almási István polgármester.

A Galamb utca korszerűsítése közel 100 millió forintba került, az önkormányzat az útépítést saját forrásából finanszírozta.

Megszakítás