Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújult a kerékpárút

Mintegy 500 méteren teljesen megújult a hódmezővásárhelyi Dr. Rapcsák András utcán a kerékpárút, a Deák Ferenctől egészen a Pállfy utcáig. Ez volt a város egyik legrégebbi bicikliútja, ezért már megérett arra, hogy új aszfaltszőnyeget kapjon.

Hódmezővásárhelyen és külterületén összesen közel 60 km bicikliút található. A 90-es évek elején kezdődött építésük, a legrégebbi a belvárosban, a Dr. Rapcsák András utcán van.

– A Deák Ferenc utcától a Pálffy utcáig teljesen felújították a kerékpárutat. A Deák Ferenc utcától a Lenkei utcáig a járdát is – mondta Vágó János önkormányzati képviselő.

A munka novemberben kezdődött, és mintegy 500 méternyi szakasz kapott új aszfaltszőnyeget. Ez azért volt fontos, mert a közművek miatt az elmúlt években több helyen át kellett vágni az utat és a fák gyökerei is áttörték az aszfaltot.

Közel 19 millió forintba került az önkormányzatnak a mostani felújítás. Így mostantól a Tóalj utcától a Szőnyin, a Kossuth téren át egészen a Pállfy utcáig biztonságosan lehet kerékpárral közlekedni. Az itt húzódó bicikliút egészen a Szántó Kovács János utca végéig tart, az önkormányzati képviselő azt reméli, a fejlesztés folytatódhat.

Megszakítás