Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújult a piac és a stadion parkolója

Már használható a felújított hódmezővásárhelyi piac és stadion közös parkolója. Ugyanúgy fizetni kell érte, mint korábban, de aki sokat megfordul itt, érdemes éves bérletet váltania.

 

 

Még az év elején kapott a város 2,5 milliárd forint kormányzati támogatást. Úgy döntött a hódmezővásárhelyi önkormányzat, hogy ebből az összegből többek között a piac és a stadion közös parkolóját teszi rendbe, 30 millió forintból.

 

– Ez egy nagyon rossz állapotban lévő parkoló volt, tele hepehupával, kőszórással, megállt rajta a víz. 2500 négyzetméteres új parkolót alakítottunk ki, így nem fordulhat elő a későbbiekben, hogy megáll a víz és tócsákba kell kiszállni – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő.

 

Aki a piacon szeretne vásárolni vagy a stadionba tart, a parkolásért a jövőben is fizetnie kell.

 

– Az új parkolási rendeletben zónabérletet lehet vásárolni, így évi 36 ezer forintért parkolhatnak itt. Ezt az összeget, ha napi szintre bontjuk, akkor 100 forint. Aki sokat jár a piacra és a stadionba, érdemes elgondolkodnia ezen a konstrukción – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

A két bejáratnál egy-egy kaput is elhelyeztek azért, hogy nehéz gépjárművek ne férjenek át. Személyautók használhatják a parkolót.

Megszakítás