Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújult a Szabadság téri óvoda

23 millió forintból teljes belső felújítást és új bútorzatot kapott a Szabadság téri óvoda, Hódmezővásárhelyen.

 

Még tavaly indult a hódmezővásárhelyi önkormányzati fenntartású óvodák felújítása, és félmilliárd forintból összesen 11 óvoda újul meg idén szeptember 1-jéig. A sorban az ötödik volt a Szabadság téri intézmény.

 

– Ez az óvoda már túl van az energetikai korszerűsítésen. Ebben a felújítási programban a belső tér újult meg. Új burkolatot kapott, megújultak a szociális blokkok, valamint akadálymentes lett az intézmény. Ez azért fontos, mert minden óvodásnak ugyanazt a színvonalat szeretnénk biztosítani – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A beruházás tavaly szeptemberben indult és 23 millió forintból nem csak a belső felújítást valósították meg, de új bútorokat és egyéb eszközöket is vásároltak a Szabadság téri óvodába.

 

– A Szabadság téri óvodába 52 gyermek jár. Fontos, hogy bármely városrészben is legyünk, mindenütt ugyanolyan szolgáltatást kapjanak a gyerekek. Sokszor ért bennünket az a támadás, hogy a városszélekre nem fektet ugyanolyan nagy hangsúlyt a képviselőtestület. Ezt cáfolom. Azt láthatjuk, hogy minden peremkerületen, legyen szó óvodáról, orvosi rendelőről vagy iskoláról, minden folyamatosan felújul – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő.

 

Jelenleg, illetve az elkövetkező időszakban az Észak utcai, a Tornyai János utcai, illetve a Pálffy utcai óvoda felújítása zajlik majd.

 

Megszakítás