Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújult kosárlabda pálya a Hódtói Sportcentrumban

Speciális gumi- és műanyag borítást kapott a Hódtói Sportcentrum kosárlabda pályája, melyet a hétvégén már kis is próbálhattak a sportolók. A fejlesztésre a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegysület a Dél-Alföldi Operatív Program keretében 31 és fél millió forintot nyert, melyet az önkormányzat 1 millió 600 ezer forinttal egészített ki. Ebből az összegből lesz világítás a pálya körül, elektromos eredményjelző tábla és új palánkok is.

Elkészült a Hódtói Sportcentrum új kosárlabda pályája. Mivel a városban sokan hódolnak ennek a sportnak, egyáltalán nem volt mindegy, milyen felületen teszik. Streetball versenyt szerveztek a hétvégén két korosztálynak, ahol a sportolók kipróbálhatták az izületet védő, speciális borítású pályát.

– A régi betonbitumenes pálya kapott egy kiegyenlítő ajzat réteget, melyre gumi örleményt terítettek úgy, hogy közben a gép rá is melegítette az anyagot. Majd az egészre került egy 2-3 milliméter vastagságú műanyag borítás. Ez a piros réteg az, amely a pálya tetején jól látszik. Ez a speciális gumi és műanyag felület sokkal egészségesebb, mint a régi volt – mondta Elek András, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület elnöke.

A pálya felületének korszerűsítése csak egy része annak a lakosság életmódját elősegítő, szabadtéri létesítmények korszerűsítésére kiírt pályázatnak, amelyen a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület a Dél-Alföldi Operatív Program keretében 31 és fél millió forintot nyert. Ezt az összeget az önkormányzat további 1 millió 600 ezer forinttal egészítette ki. Így az új borítás mellett többek között világítást is kap majd a pálya.

– Készen vannak a kandelábereket tartó oszlopok. A kivitelező már megvásárolta a világító testeket és berendezéseket, valamint a szükséges kábeleket. Arra várunk, hogy a tartó oszlopok is megérkezzenek és akkor fényárban lehet majd késő este is kosarazni – tette hozzá Elek András.

A pályázat kapcsán eszközbeszerzésre is sor kerül, azaz lesz új eredményjelző tábla és négy palánk is, valamint további versenyek lebonyolítására is sor kerül majd a jövőben.

Megszakítás