Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megvalósíthatósági tanulmány készül a keleti elkerülőről

31 millió forintot nyert Hódmezővásárhely arra, hogy a keleti elkerülő út megvalósíthatósági tanulmánya elkészülhessen – jelentette be Hegedűs Zoltán, a város alpolgármester.

 

A Vásárhely 2020 konzultáció gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos kérdéskörében az ipari park fejlesztése és bővítése után a második legfontosabb volt a válaszadók részéről, hogy az ipari park legyen összekötve az orosházi és a szegedi ágánál a 47-es úttal.

– Azt gondolom, hogy a hódmezővásárhelyiek bölcsességét mutatja ez a válasz, hiszen ahhoz, hogy az ipari park működjön, ez nagyon fontos. Természetesen a cél az, hogy a teljes körgyűrű elkészüljön. Az északi és a keleti elkerülő ezt biztosítja majd – mondta Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármester.

A megvalósítható tanulmány elkészítésére 31 millió forintot nyert a város.

– A műszaki tartalmat, a lehetséges nyomvonalakat térképezi fel, valamint azokat a hatásokat, amelyek a megépítéssel járnak: környezeti, társadalmi és gazdasági, illetve a költségeket – tette hozzá Hegedűs Zoltán. Elmondta, a 2020-ig tartó ciklusban ez a 3,5 km-es szakasz is megvalósul. Ugyanakkor a Közút már rendelkezik az Erzsébeti a Földeáki utat összekötő szakasz megépítésének engedélyével is. Így ezeket is élszerű összehangolni.

 

 

 

Megszakítás