Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Menzareform: süti helyett inkább gyümölcs

Szeptemberben indult a közétkeztetési reform. Hódmezővásárhelyen napi 11 000 adag ételt főz a Hód-Menza Kft., amelyből 4000-et gyermekek fogyasztanak el. A fehér kenyeret teljes kiőrlésű pékáru, a zsíros húsokat sovány hús és hal, a cukros süteményeket, egyharmad részt tejes, vagy gyümölcsös édességek váltották fel, és kevesebb sót használnak az ételekhez.

– Évtizedek óta végzi a Hód-Mezna a közétkeztetést a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában. Elégedettek vagyunk a szolgáltatással – mondta Juhászné Wolf Edit, a hódmezővásárhelyi iskola igazgatója.

A minőségi alapanyagok változatos ízvilággal és a korszerű táplálkozást biztosító konyhatechnológiával párosulnak. Ennek is köszönhető, hogy a Hód-Menza Kft. a piaci szempontoknak is eleget téve új csoportokat is megnyert a közétkeztetésnek.

– Az öt évvel ezelőtti árbevételünket majdnem megmásfélszereztük, mára a cég elérte a nettó egymilliárd forintos árbevételét. Fontos új piacokat tudtunk megszerezni. Az önkormányzat kérése pedig az volt, hogy a kialakult for profitos bevételt fordítsuk a gyermekek étkeztetésére – mondta Kovács Pál, a Hód-Menza Kft. ügyvezetője.

Az ellátás színvonalának javításában fontos szerepet kapnak majd a visszajelzések, ezért az önkormányzati cég egy referencia csoporttal szeretne együttműködni, amelyben gyerekek és szülők időről időre elmondják az étkezéssel kapcsolatos tapasztalataikat, véleményüket.

– Kihagyhatatlan a folyamatból az, hogy a gyerekek egy reprezentatív csoportját meghívjuk. Rendszeresen konzultációt folytatnánk arról, hogy milyen elvárásaik vannak a közétkeztetéssel kapcsolatban – jegyezte Kószó Péter alpolgármester.

November 2-án, hétfőn 15. 00 órakor a Cseresnyés Kollégium ebédlőjében munkaértekezletet tartanak, ahová nemcsak a reprezentatív csoport képviselőit, hanem minden érintettet vár a Hód-Menza Kft. Az ott elhangzott észrevételeket pedig beépítik majd a mindennapi gyakorlatba.

 

Megszakítás