Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Mesepárna 1000 kisgyermeknek

Mesepárnát kapnak a hódmezővásárhelyi óvodások az ünnepek alkalmából. Városszerte 1000 kisgyermek utazhat majd az önkormányzat és a Johannita Segítő Szolgálat közös ajándékán ücsörögve „Meseországba.”

Hódmezővásárhely önkormányzata, a Johannita Segítő Szolgálat támogatásával, karácsony alkalmával összesen 1000 mesepárnát adományoz a város valamennyi óvodásának.

– Éves szinten 1000 gyermeknek segítünk a nyári étkeztetésben, és körülbelül 1000 hátrányos helyzetű gyermek fog most a hagyományos Gyermekkarácsony alkalmával ajándékot kapni. Úgy gondoltuk a Johannita Segítő Szolgálattal közösen, hogy minden gyermeknek hozunk egy kis ajándékot – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki a Pál és a Zrínyi utcai, illetve a kertvárosi intézmény mellett a Malom Utcai Óvodában is 73 mesepárnát adott át Hódmezővásárhelyen.

– A három-hat éves korosztály életében a mesének a személyiségfejlesztésben, az óvodai élet mindennapjaiban nagyon fontos szerepe van. A mesehallgatásnak rituáléja is van, drámajátékkal utazunk el „Meseországba”, ilyenkor mesepárnára ülünk és becsukjuk a szemünket – mondta Tőkés Jánosné, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda, Pál Utcai Tagintézmény, Malom utcai telephelyének szakmai vezetője.

A mese hallgatása fontos a beszéd- és a gondolkodásfejlődésben, de általa tanulhatják meg a gyerekek a grammatikai szabályokat és a helyes mondatalkotást is.

Megszakítás