Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Mezőgazdasági összeírás

Általános mezőgazdasági összeírás zajlik Hódmezővásárhelyen. A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából összeírók járják nem csak a várost, de a külterületi településeket és a tanyavilágot is.

Vásárhelyen és körzetében minden házba becsöngetnek az összeírók, akik munkáját a mezőőrök is segítik. Arról gyűjtenek adatokat, hogy az ingatlan tulajdonosa rendelkezik-e földterülettel, állatállománnyal, vagy valamilyen mezőgazdasági tevékenységet folytat-e

-Ezt a fontos összeírást 10 évente végzik. Az adatok összegzése után a kormány pontos információkat kap a mezőgazdaság helyzetéről, az állatállományról és a termelésről- tájékoztatott Benkő Zsolt települési képviselő.

Tizennyolcezer belterületi, és közel nyolcszáz külterületi háztartásba kopogtatnak be június 21-ig a mezőőrök és a hivatal munkatársai.

-Ha valakit nem találnak otthon az összeírók, értesítést hagynak. Fontos információ, hogy akik ezt a munkát végzik okmányokkal igazolják magukat, vagyis, ha valaki nem igazolja magát megfelelően akkor ne segítsenek neki – hívta fel a figyelmet Benkő Zsolt.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakosság segítőkész az adatgyűjtésben, a megkérdezettek szívesen adnak tájékoztatást.

Megszakítás