Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Mezővári és hódmezővásárhelyi ovisok rajzai a BFMK-ban

A mezővári és a hódmezővásárhelyi óvodások alkotásaiból nyílt kiállítás az ukrajnai település intézményének újjáépítési kezdeményezéséhez kapcsolódóan. A kicsik színes alkotásai két hétig láthatóak még a hódmezővásárhelyi Bessenyei Művelődési Központ aulájában.

Hódmezővásárhelyen a mezővári óvoda építését próbálja elősegíteni az Óvodások az óvodásokért gyermekrajz kiállítás. A kicsik által készített alkotások mindegyike a Mi óvodánk címet viseli. Mezőváriból 15 rajz érkezett, a vásárhelyi óvodákból még több, így a Bessenyei Művelődési Központ aulája megtelt a kiállítás anyagával.

– Nagyon jó az óvodám. Vannak csúszdák, hinták, mászókák van egy babaház, kicsi gyerekek. Mi vagyunk a nagycsoport – magyarázta az egyik kis alkotó, Sütő Niki.

A vásárhelyi és a mezővári gyermekek rajzait látva és összehasonlítva komoly konzekvenciát lehet levonni.

– Szebb óvodákat rajzoltak a vásárhelyi gyerekek. Ebből is látszik, hogy Mezőváriban új óvoda kell, mert az ottani körülmények nem olyanok, mint az itteniek. Hódmezővásárhelyen nagyon sok fejlesztés volt az utóbbi időben, ráadásul új óvoda is épült. Valóban 21. századiak a körülmények több óvodánkban. Reméljük, a következő ilyen kiállítás alkalmával, amikor már elkészül Mezőváriban az intézmény, akkor az ottani kisóvodások is egy nagyon szép épületet rajzolnak majd – fogalmazott Vágó János önkormányzati képviselő.  

A kreatív alkotási vágy mellett a gyerekek figyelmét a jótékonykodásra is igyekeztek felhívni.

– A gyerekek nagyon fogékonyak erre, és fontosnak tartjuk, hogy az empátiát minden eszközzel erősítsük bennük. Rendkívül fontos az is, hogy mi magunk milyen példát mutatunk a gyermekeknek és a szülőknek. Ez a rajzverseny nem csak pedagógusok, hanem a szülők szemléletét is formálja a rászoruló gyermekek és rászoruló felnőttek iránt – mondta Bozókiné Szabó Ildikó, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda, Oldalkosár utcai tagintézmény Szabadság téri telephelyének szakmai vezetője.

A rajzok még két hétig láthatóak a művelődési központban, a tervek szerint később Mezőváriban is kiállítják azokat. Eddig közel 40 millió forint gyűlt össze a kárpátaljai óvoda építésére.

 

Megszakítás