Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Mezőváriak Hódmezővásárhelyen

Eddig több mint 55 millió forint gyűlt össze a többségében magyarok lakta Mezővári óvodájának építésére. A kárpátaljai település vezetése már kijelölte az új intézmény területét, melyet átadott a református egyháznak.

Hódmezővásárhelyre látogatott Salamon Elemér, Mezővári polgármestere és Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke. A hódmezővásárhelyi önkormányzat kezdeményezésére még májusban indult gyűjtés annak érdekében, hogy új óvoda épüljön Mezőváriban.

– A különböző felajánlásokból eddig több mint 55 millió forint jött össze – mondta Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere, aki irodájában fogadta a vendégeket.

– A hódmezővásárhelyiek valóban úgy gondolják, hogy segíteni és támogatni kell azokat a magyarokat, akik Kárpátalján élnek. Főleg azokat a gyermekeket, akik meglehetősen nehéz körülmények között részesülnek óvodai nevelésben – tette hozzá Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere.

A kárpátaljai településen döntöttek arról, hogy az új óvoda területét az önkormányzat átadja a református egyháznak. Így a jövőben a terület és az épület is az egyházé lesz, az intézmény pedig önkormányzati fenntartású.

– Szeretném megköszönni a hódmezővásárhelyieknek, hogy adakoztak az óvodánk megépítésére – jegyezte meg Salamon Elemér, Mezővári polgármestere.

A közös tervek apropóján a város vezetése felkérte Salamon Elemért és Zán Fábián Sándort, hogy gyújtsák meg Hódmezővásárhely adventi koszorúján a negyedik gyertyát. A püspök azt mondta, ez a koszorú jelzi, hogy milyen gyökerekkel, milyen kultúrával rendelkezünk. A szeretet ünnepe pedig az összetartozást jelképezi.

Megszakítás