Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Migránsszámláló tábla a városházán

„Együttműködés a hódmezővásárhelyi közgyűlésben” témában tartott sajtótájékoztatót a városháza előterében dr. Márki-Zay Péter. A polgármester elmondta: még a héten egyeztetést kezdeményez a tervezett templomrekonstrukció finanszírozásáról a kormányfővel, illetve annak demonstrálásaként, hogy a szervezett betelepítés minden formáját elutasítja a közgyűlés, egy migránsszámláló táblát is kihelyeztek a polgármesteri hivatal előterébe.

 

A múlt szombati rendkívüli közgyűlésen együttműködésről, a korábban megkezdett fejlesztések folytatásáról döntött a hódmezővásárhelyi képviselő-testület, beleértve azt a templomfelújítási kezdeményezést is, amelyet még február 7-én, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjeként indult Hegedűs Zoltánnak ígért meg közös kávézásukon Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke – idézte a hétvégi eseményeket Márki-Zay Péter polgármester sajtótájékoztatóján.

 

– Ezt az ígéretét, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak szeretnénk még az április 8-ai választások előtt visszavonhatatlan kötelezettségvállalásban rögzíteni, ez volt az eredeti javaslat. A Fideszes többség ezt a pontot egy kicsit felhígítva rám bízta, a polgármesterre, hogy végezzek egyeztetéseket miniszterelnök úrral, amelyeket még ezen a héten meg is teszek. Szeretném, ha Orbán Viktor még a választás előtt visszavonhatatlan ígéretben tenne garanciát, illetve a város számlájára várjuk az átutalást is. Előzetes becslések szerint ez mintegy 2 milliárd forintot jelent – mondta Márki-Zay Péter.

 

Szintén a rendkívüli közgyűlésen foglalták határozatba, hogy Hódmezővásárhely képviselő-testülete elutasítja a migránsok betelepítésének minden formáját. A táblán szereplő adatok szerint Soros György szervezett betelepítés keretében nem hozott az országba migránsokat, Orbán Viktor viszont igen.

 

– Orbán Viktor a magyarok nevében szeretettel befogadott 2300 migránst, szemben ezzel, amivel egyetértett a vásárhelyi közgyűlés, hogy szervezett betelepítés semmi esetre se legyen. Szeretném reményemet kifejezni, és szeretném, hogyha a Fidesz-kormány ezt megerősítené, azt a szervezett betelepítési programot, amit kötvényprogramként az államkassza megkárosításával egy Rogán Antalhoz köthető szűk üzleti kör gazdagodására közel 20.000, egy fél vásárhelynyi migránsnak adtak letelepedési engedélyt – tette hozzá a polgármester.

 

A sajtóeseményen egy úgynevezett migránsszámláló táblát helyeztetett ki a polgármester a városháza bejáratához.

 

Megszakítás