Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Minőségi Otthoncsere Program

Egyhangú szavazással döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés a Modern Városok Programban megvalósuló Minőségi Otthon Csereprogramról. Lehetőséget biztosít a több mint 100 lakásos szalagházakban élőknek minőségi otthoncserére. Cél azoknak a lakhatási körülményeinek javítása, akik műszaki és egyéb szempontból leromlott állapotú épületben élnek, mint amilyen jelen pillanatban a Csengettyű köz.

 


 

Minőségi Otthoncsere Programról döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés. A támogatás lényege, hogy a város piaci áron megvásárolja a több mint 100 lakásos szalagházak lakásait, mint például a Csengettyű köz.

 

– Segítséget, vissza nem térítendő támogatást nyújtunk tulajdonosoknak arra, hogy egy minőségileg jobb családi házat vagy pedig nem iparosított technológiával épült lakást vásároljanak. Családi ház esetében maximum 12.000.000 forintos támogatás adható, lakások esetében a támogatás maximum 10.000.000 forint. Nagyon fontos az is, ha 2, vagy több gyermekkel rendelkezik a költöző család, akkor plusz 15%-os támogatás kaphatnak – mondta Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere a Modern Városok Programban megvalósuló Minőségi Ottoncsere Programról.

 

A projektben nemcsak lakás vásárlására, hanem lakások felújítására, bővítésére is lehet pályázni. A program azért indult, mert igényként merült fel, hogy egyesek elköltöznének más lakásba, házba, jobb körülmények közé. Jelen pillanatban 76-an érdeklődnek a program iránt.

 

– Minden lakónak, mind a 210 tulajdonosnak eljuttatjuk azt a tájékoztató levelet, amely a programot tartalmazza, valamint a közös képviselők is megkapják. A város honlapján is megtalálható a rendelet, illetve, akinek személyes kérdése lenne, és a közös képviselő nem tud válaszolni, akkor a földszint 19-es szobában Antal István irodavezető áll a rendelkezésükre – jegyezte meg az alpolgármester.

 

A pályázatot még az idén kiírják. Hegedűs Zoltán arra kéri az érintett tulajdonosokat, hogy olvassák át, tanulmányozzák a rendeletet.  Gondolják végig, számukra milyen lehetőséget biztosít, hogy részt vehessenek a Minőségi Otthoncsere Programban.

Megszakítás