Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Minyonok 152 diáknak

A Minyonokat nézhették meg a hátrányos helyzetű általános iskolások a Mozaik Moziban, Hódmezővásárhelyen. A filmszínház tulajdonosának jóvoltából a gyerekek kaptak kukoricát és üdítőt is.

Rászoruló gyermekeknek szervezett a hódmezővásárhelyi önkormányzat, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Mozaik Mozi filmvetítést.

– Idén harmadik alkalommal rendezzük meg, így már hagyományosnak mondható, hogy minden évben Mikulás környékén a rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekeket vendégül látjuk egy filmre. Ők is részesei lehetnek a csodának. Hisz a mozi egy csoda, ezt mindenkinek látni kell – mondta Szabó Krisztián, a Mozaik Mozi ügyvezetője.

Idén 152, általános iskolás vehetett részt a vetítésen, ahol nemcsak a Minyonok című amerikai 3D-s animációs filmet láthatták. Az élmény mellé ajándékba pattogatott kukoricát és üdítőt is kaptak.

– Köszönöm Szabó Krisztiánnak, hogy immár évek óta az ünnepek közeledtével meghívják azokat a gyerekeket, akik nem nagyon jutnak el moziba – mondta Kószó Péter, a város alpolgármester.

– Már tavaly is voltam ilyen vetítésen. Viccesek a Minyonok, szeretem őket – jegyezte meg Ráhai Réka.

Megszakítás