Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Műfüves pálya 250 kis focistának

Új műfüves labdarugó pálya készült a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Közel 250 diák edzhet a pályán.

 

 

– Egy régi épületben, új tartalommal működik az oktatási létesítmény. Mint egy 250 gyerek tanul itt. Közülük nagyon sokan sport osztályba, illetve futball osztályba járnak. Az iskola egy új lehetősége és erőssége, hogy már 6 éves korban sportképzésben részesülhetnek a tanulás mellett. Ezt szeretné erősíteni ez a pálya, amely a Magyar Labdarugó Szövetség, az önkormányzat és a Futball Club közösen hozott létre, mint egy 27 millió forintos összeggel. Egy műfüves pálya, ami télen-nyáron áll a diákok rendelkezésére – mondta Lázár János országgyűlési képviselő a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában.

 

2005 óta minden hódmezővásárhelyi általános iskolában működik a mindennapos testnevelés, melynek köszönhetően idén közel 6000 gyerek mozoghat. Lázár János hozzátette: a rendszeres sport hozzájárul ahhoz, hogy Hódmezővásárhely az elkövetkezendő 20 év egyik legegészségesebb város legyen.

 

– Egy 3 éves programot tűztünk ki magunk el. A tankerülettel egyeztetve dolgozzuk ki, hogy melyik iskolában milyen tevékenységre van szükség. A Területi Operatív Programban három iskolának a felújítása az idei évben elkezdődik. Ez a Klauzál utcai, a Nádor utcai iskola és a Szent István utcai iskola, azaz ennek az iskolának a másik épülete. Itt lesznek felújítások még ebben az esztendőben, de ezeket folytatni fogjuk tovább és a külső felújítások után a belső terek megújulása is célja a városnak – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A sportpályát egyébként nemcsak az intézmény diákjai használhatják majd, hanem a város lakosai is, hiszen a tanítási időn kívül kibérelhető.

Megszakítás