Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Munkatársai köszöntötték dr. Korsós Ágnest

Összaparátusi értekezleten köszöntötték hétfő reggel munkatársai és a város vezetői dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyzőt, aki az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült március 14-én.

A köztársasági elnök az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatát adományozta dr. Korsós Ágnesnek, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város címzetes főjegyzőjének, három és fél évtizedes kimagasló közszolgálati tevékenysége, a város fejlődését elősegítő munkája elismeréseként.

A címzetes főjegyző csütörtökön a fővárosban vehette át a kitüntetést Pintér Sándor belügyminisztertől. Hétfő reggel összaparátusi értekezleten a városháza dolgozói és az önkormányzati tulajdonú cégek vezetői is köszöntötték Korsós Ágnest. Almási István polgármester beszédében a címzetes főjegyző által elvégzett munka fontosságáról beszélt.

– 90 óta együtt dolgozunk, 24. évét kezdte az önkormányzatnál. Rendszerváltó, és ami csak lehetséges az önkormányzati munkában, azt ő végigjárta, elérte. Tapasztalatára a következő 24 évben is szeretnénk számítani – fogalmazott Almási István polgármester.

Az eseményen részt vett Lázár János is.

– Talán, ha öten, vagy hatan vannak közöttünk, akik annyi éve dolgoznak itt a városházán, mint ő – mondta el az országgyűlési képviselő. – Példaként szolgálhat a fiatalabb generációk számára, hogy a köztisztviselői, közszolgálati munkát hogyan kell végezni: a legnagyobb szakmai precizitással, szakmai alapossággal, pártállástól függetlenül, a város iránti lojalitással, és természetesen óriási elkötelezettséggel, mert ezt másképpen nem lehet. A tisztességes munka pedig meghozta a gyümölcsét, és itt nem az állami elismerésre gondolok, sokkal inkább arra a tiszteletre és megbecsülésre, ahogyan a hódmezővásárhelyiek, és arra az elismerésre, amellyel az ország bármely pontján a közigazgatásban jártas emberek tekintenek a jegyző asszonyra – mondta Lázár János.

Az ünnepelt csupán röviden szólalt meg. Megköszönte az elismerő szavakat, de kiemelte: az elmúlt évek munkáját nem egyedül végezte el, így a kitüntetés sokkal inkább közös siker. Elmondta: nagyon örül a kitüntetések, de legalább ennyire örül annak, ha egy, a Városházára érkező ügyfél elégedetten távozik a hivatalból.

Megszakítás