Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentési intézkedési terve

 A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni- A Korm. rend. 1. S (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagyforgalmú vasutak (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) és a nagyforgalmú közutak (3 millió jármú/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTl) végzi.

 

A fentiek alapján a Korm. rend. 11. S (7) bekezdésében foglaltakra hivatkozva tájékoztatjuk Önöket, hogy a Korm. rend. 11. S (6) bekezdése alapján az intézkedési tervjavaslatra vonatkozó észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számítva 30 nap áll rendelkezésre.

Végezetül tájékoztatom, hogy az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó a KTI által 2018 -ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken keresztül bárki számára bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

 

Az anyaghoz kapcsolódó dokumentációk a következő link alatt elérhetőek és véleményezhetőek: https://www.hodmezovasarhely.hu/telepulesrendezes/hirek.php?hir=28

Megszakítás