Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Napközis tábor a taekwondo jegyében

Három napközis tábort is szervez a gyerekeknek a nyár folyamán a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület. Az egyhetes, egész napos elfoglaltságok során a szervezők az elméleti és gyakorlati felkészítés mellett a játékosságra is nagy hangsúlyt fektetnek.

A Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület napközis táborainak egyike a héten kezdődött harminc gyermek részvételével. A legkisebb táborozó négy éves, a legnagyobb tizenhárom éves. A nap reggelivel, játékokkal és közös programokkal indul.

– Minden nap más és más játékokat játszunk, de azért foglalkozunk kicsit a teakwondoval is. Próbáljuk összerakni a gyerekek mozgását, mivel kicsik, ezért koordinált mozgásokat próbálunk tanítani nekik. Fejleszteni kell az ügyességüket, és mindig próbálunk kitalálni számukra valami újdonságot. Itt nincs olyan, hogy bejönnek, és szabadjára vannak engedve a gyerekek, hanem mindig keretek között dolgozgatunk velük – mondta Máté Gergő, a tábor vezetője.

A fizikai gyakorlatok mellett elméleti foglalkozások is vannak a táborban. A támadó és védekező állások koreai kifejezéseit is megtanulják a kicsik. Az ebédet követően pedig délutáni pihenő és alvás következik. Mindez meditációs zenei aláfestéssel, sőt, a legkisebbeknek mesét is olvasnak. A cél nemcsak a sportra szoktatás, hanem az, hogy eközben tényleg jól is érezzék magukat a gyerekek. A táborba azok is jöhetnek, akiknek e sport területén nincs előképzettségük.

– A táboraink nagyrészt játékosan vannak felépítve. Aki majd csak szeptemberben akarja elkezdeni a sportot vagy nem is akarja elkezdeni, de szeretne egy kicsit mozogni, annak is ajánlott a tábor – tette hozzá Máté Gergő.

A július 23-tól és augusztus 13-tól induló táborokra még lehet jelentkezni. Az egyhetes napközis tábor 12.500 forintba kerül, testvérek jelentkezése esetén kedvezmény jár. A tábor nem célja az utánpótlás kiépítése is egyben. Az egyesület tagjaira a nyár során több verseny vár, sőt önképzés céljából két tanítvány kéthetes koreai útra indul. A tábor vezetői, Máté Gergő és Máté Zsolt a jövő hónap elején az Egyesült Államokba utazik, ahol a hapkido világbajnokságon mérettetik meg magukat.

Megszakítás