Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Naponta 1500-an látogattak el a MEZI fesztiválra

Koncertek, lemezlovasok, sportrendezvények, kulturális programok várták péntektől vasárnapig a Mezi Fesztivál résztvevőit. A Székkutason harmadik alkalommal megrendezett eseményre naponta 1500 vendég látogatott el.   

Egy székkutasi fiatalokból álló baráti társaság néhány évvel ezelőtt kultúrateremtő, könnyed hangvételű találkozó megszervezésében gondolkodott, amelynek kiteljesedése lett a Mezi Fesztivál, amit immár harmadik alkalommal szerveztek meg a településen. A péntektől vasárnapig tartó program a helyiek számára ingyenes volt, de a szervezők arra is figyeltek, hogy az itt felállított vendéglátó sátrak az átlagnál jóval mérsékeltebb áron kínálják termékeiket, szolgáltatásaikat. A fő vonzerőt azonban a változatos rendezvények jelentették.

– Nagyon széles a programválaszték. Több mint 100 rendezvényt szerveztünk a három nap alatt, minden réteg számára: a gyermekprogramoktól kezdve a fiatalokon át a közép- és idősebb korosztályoknak is – mondta Gulyás István szervező.

Péntek este az ország legismertebb lemezlovasai szórakoztatták a fiatalokat, a gyerekeket a fesztiválon a számos program mellett napokon keresztül Panka Bohóc mulattatta, de hastáncosok, rock bandák és helyi fellépők is színpadra álltak. Naponta 1500 vendég fordult meg a fesztivál területén, ahol a sport is nagy hangsúlyt kapott. Futballmeccsek mellett például látványos rögbi és baseball bemutatók is növelték a nézettséget.

– Egy hatalmas összefogás eredménye volt a fesztivál létrejötte. Naponta 30-50 önkéntes segített a biztonság megteremtésében vagy a vendégek informálásában, valamint a falu teljes támogatását is élvezzük – tette hozzá Gulyás István.

A nagy érdeklődés és a kedvező visszhang hatására a szervezők nem zárkóztak el attól, hogy jövőre is megrendezik Székkutas legnagyobb szórakoztató és kulturális eseményét, a Mezi Fesztivált.

Megszakítás