Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nappali kórházat alakítanak ki a kakasszéki gyógyintézetben

Uniós támogatással nappali kórházat alakítanak ki 377 millió forintból a Csongrád megyei Székkutashoz tartozó kakasszéki gyógyintézetben – jelentette be Hódmezővásárhely polgármestere szerdán a helyszínen.

Almási István (Fidesz-KDNP) a fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a kakasszéki gyógyintézet a régió egyetlen vegyes profilú mozgásszervi rehabilitációs osztálya.

A 19 ágyas nappali kórház létrehozásával jelentősen rövidülhet a regionális feladatokat is ellátó intézményben kialakult, száznaposnál is hosszabb várólista – közölte a polgármester.

Kallai Árpád, a gyógyintézetet működtető Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó főigazgatója elmondta, a kakasszéki központ a térségben az egyetlen, ahol a betegek egyetlen intézményen belül, utazás nélkül valamennyi mozgásszervi rehabilitációs ellátást megkaphatnak.

A tetőtérben nyár végére kialakítandó nappali kórház lehetővé teszi a páciensek számára, hogy az intézet minden terápiás lehetőségét igénybe véve gyógyulhassanak, úgy, hogy az éjszakákat az otthonukban töltik – tudatta a szakember.

A bővítés során rendelőket, a betegek számára pihenőhelyiségeket, valamint irodákat alakítanak ki, orvosi eszközöket vásárolnak, fejlesztik az intézmény informatikai rendszerét és növelik a személyzet létszámát is. A fejlesztés nyomán regionális szerepre is alkalmas centrum jön létre, ahol a mozgásszervi rehabilitáció mellett a neurológiai betegségeken átesett páciensek kezelése is sikerrel folyhat.

A kakasszéki beruházás a dél-alföldi régió rehabilitációs ellátását fejlesztő, 14 helyszínen megvalósuló, öt szakterületet érintő, 2,5 milliárd forintos program része.

(MTI)

 

Megszakítás