Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Négy emberen segítettek a hideg miatt a hódmezővásárhelyi rendőrök

Egy nap alatt négy embernek segítettek a hideg időjárás miatt a hódmezővásárhelyi rendőrök: egyikük eltévedt, a másik szándékosan meg akart fagyni, miután a fűtetlen tanyában otthon hagyta feleségét, a negyedik ember pedig a hideg elől menekülve betört a földhivatalba – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: egy 44 éves férfi hajnalban a tanyájáról gyalogosan indult dolgozni, az erős hófuvás és a sötét miatt azonban eltévedt, végül telefonon felhívta az édesanyját telefonon, aki értesítette a rendőrséget. A férfit másfél órás keresés után találták meg a rendőrök és azonnal kórházba szállították.

Hozzátette: az esti órákban az autóbusz-állomáson találtak egy középkorú, hóban fekvő, erősen ittas férfit, aki nehezményezte a rendőri intézkedést, mivel elmondása szerint ilyen módon akart öngyilkos lenni. A rendőrök a pszichiátriára szállíttatták a férfit, aki megemlítette, hogy felesége egyedül van egy fűtetlen tanyán, ahol áram sincs – közölte Szenti Szabolcs. Mint mondta, a rendőrök kimentek a feleséghez, és gondoskodtak ideiglenes elhelyezéséről.

A szóvivő elmondta, néhány órával később a földhivatal riasztója jelzett, és amikor a rendőrök ellenőrizték az ingatlant, az udvarban egy férfit találtak, aki elmondta, hogy nincs hová mennie, ezért akart ott aludni. A járőrök őt is meleg helyre vitték.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén péntek óta 19 embert helyeztek biztonságban a hideg miatt. A rendőrök folyamatosan kapcsolatot tartanak társszervekkel, így amennyiben olyan bejelentést kapnak, hogy fogytán a tüzelő vagy az élelmiszer, értesítik a családsegítő munkatársait, akik minden esetben ellátják a rászorulókat – mondta.

(MTI; fotó: hodmezovasarhely.hu, Szilágyi Gergely)

Megszakítás