Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Négyszáz zeneiskolai növendék kapott bizonyítványt az idén

Közel négyszáz zeneiskolás gyermek vette át év végi bizonyítványát a Fekete Sas nagytermében, ahol az értékelés és jutalomosztás mellett hangversenyt is adtak a tanulók. A Péczely Attila Művészetoktatási Intézmény növendékei idén is számos országos és nemzetközi versenyen adtak számot zenetudásukról, és minden hangversenyről elismerő oklevéllel érkeztek haza.

Tanévzáró és egyben tanévköszöntő ünnepséget tartottak a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei és pedagógusai a Fekete Sas nagytermében. Az esemény egyrészt lezárja a zeneiskola életének eddigi fejezeteit, másrészt új történetet ír, hiszen szeptembertől már nem a Kálvin téren, hanem a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban lesznek a zeneórák. Vágó János igazgató a tanévzáró ünnepségen elismerően szólt a növendékek idei évben nyújtott teljesítményéről.

– Nagyon ügyesek a tanulóink, hiszen a versenyek eredményei is ezt mutatják. Bármilyen találkozóra, vagy versenyre benevezünk, többnyire helyezést érünk el, vagy kiváló minősítést kapunk. Szerintem a megyében egy nagyon eredményes iskola vagyunk. A gyerekek tehetségesek, ügyesek, és mi büszkék vagyunk rájuk – mondta Vágó János, a Péczely Attila Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

A tanévzáró ünnepségen közel négyszáz növendék vett részt, akik izgatottan várták bizonyítványukat. Hatszáz növendék az általános iskolai évzárón fogja megkapni a művészeti iskolai értékelést.

– Márciusban kezdtem el zongorázni. Nagyon szeretem ezt a hangszert és a tanító nénit is – mondta Zagyi-Dehény Marcell.

Június 21-én délelőtt az „A” tagozatosok zongorahangversenyére, valamint délután az egri és a vásárhelyi zeneiskolások növendékhangversenyére kerül még sor, majd júliustól ténylegesen véget ér a 2011/2012-es tanév a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei és pedagógusai számára.

Megszakítás