Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Német cserediákok ismerkednek Hódmezővásárhellyel

Schifferstadtból 20 kilencedik és tizedik osztályos diák érkezett három német pedagógus kíséretében a HISZK Eötvös József Székhelyintézményébe, hogy nyelvtanulás mellett Magyarország, és Vásárhely kulturális értékeivel ismerkedjen meg. A magyar és német diákoknak közös projektmunkát is kellett készíteniük a látottakról.

Schifferstadtból érkeztek cserediákok a HISZK Eötvös József Székhelyintézményébe, hogy az 1999 óta fennálló intézmények közötti partnerkapcsolat ápolása, valamint a nyelvtanulás mellett megismerkedjenek Magyarország és Vásárhely kulturális értékeivel.

– Hasznos ez a találkozás. A gyerekeink angol vagy német nyelvet tanulnak, a partnereinknél szintén az angol az idegen nyelv, amit választhatnak. A program keretében családoknál vannak a gyerekek elhelyezve, tehát egész nap olyan környezetben vannak, hogy az idegen nyelvet hasznosítják – mondta Molnár Imréné, némettanár.

A hétfőtől szombatig tartó egyhetes program során a német diákok többek között Ópusztaszerre, a szegedi Dómba, illetve a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba és a Tájházba látogattak, de megnézték Ambrus Sándor kerámiáit is. Valamennyi helyszínen egy-egy feladatlapot kaptak, amelyen a látottakról számoltak be, illetve egy-egy projektmunkát is el kellett készíteniük.

– A földrajz, a történelem és a kultúra témakörben kellett projektmunkákat készítenünk a magyar gyerekekkel együtt – mondta Fryderyk Szeles.

A német oktatási minisztériumon keresztül nyert pályázati forrást a cserediák-programhoz a schifferstadti iskola. Ennek segítségével viszonozhatják majd az eötvösös diákok a látogatást szeptemberben, amikor 20 vásárhelyi diák utazik három tanár kíséretében Németországba.

Megszakítás