Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Németh László: Lelkiismereti kötelesség segíteni

Nemes kezdeményezés, hogy a többségében magyarok lakta Mezőváriban egy új óvoda épüljön – fogalmazott Németh László esperes. A katolikus egyház is csatlakozott Hódmezővásárhelyen az önkormányzat gyűjtéséhez, melynek célja: korszerű óvodába járhassanak a kisgyerekek Mezőváriban.

Hónapokkal ezelőtt kezdeményezett gyűjtést a hódmezővásárhelyi önkormányzat a nehéz helyzetben lévő, jórészt magyarlakta kárpátaljai település, Mezővári új óvodájának építésére. A jelenlegi intézmény még a szovjet időkben készült, hatalmas épület, gazdaságtalan és fenntarthatatlan. Jó néhányan csatlakoztak már a kezdeményezéshez, melyet a katolikus egyház is támogat. 

– Nemes kezdeményezés az új óvoda építése Mezőváriban. Úgy gondolom: mivel magyar közösségről van szó, egyrészt ez is kötelez bennünket, másrészt pedig természetes, hogy az Evangélium szava minden hívő és keresztény ember szívében ott kell, hogy éljen. Amit az Úr Jézus mond: „Amit egynek a legkisebbek közül tesztek, azt nekem teszitek.” Szavai minden jóérzésű embert megérintenek, függetlenül attól, hogy esetleg hívő vagy nem hívő. Összetartozunk, egy nemzet tagjai vagyunk, ha pedig vallásos, akkor lelkiismereti kötelesség, hogy segítsen, ahol tud – hangsúlyozta Németh László hódmezővásárhelyi esperes.

Megszakítás