Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nemzetközi utánpótlástornát rendezett a Vásárhelyi Kosársuli

A közös szerb-magyar pályázat kereti közt rendeztek a Vásárhelyi Kosársuli jóvoltából fiú utánpótlástornát Hódmezővásárhelyen. A 3 szerb, 3 román és 8 magyar csapatot felvonultató eseményen nem a helyezés, hanem sokkal inkább a játék szeretete volt a fontos. Emellett a Kadett korosztály az országos főtáblára jutásért lépett pályára.

Az európai együttműködés napján, szeptember 21-én tartotta meg a Vásárhelyi Kosársuli a szerb-magyar közös rendezésű, nemzetközi fiú utánpótlástorna újabb állomását. A programsorozat utolsó előtti hódmezővásárhelyi programjára került sor. Jövő hónapban a vajdasági Csókán lesz a folytatás, a projekt novemberben Hódmezővásárhelyen zárul. A mostani rendezvényen sem csak szerb és magyar együttesek léptek pályára.

– Ez a mostani, ez már a 4. vásárhelyi torna, most épp a 98/99-es korosztálynak, és a lényeg, hogy minél több csapat vegyen részt, és minél több gyerek jöjjön el Vásárhelyre. Mi kibővítettük a kört, és nem csak magyar, szerb csapatokat hívunk, de én jobb szeretem úgy, hogy Vajdasági és Erdélyi sporttársaink is vannak itt – mondta Dr. Elek András, a Vásárhelyi Kosársuli elnöke.

Ezen a hétvégén sem az eredmények és a helyezések élvezték a legnagyobb prioritást. Természetesen az is fontos volt, hogy a fiatalok külföldi csapatok, játékosok ellen mérhessék össze erejüket.

– Annak látom legnagyobb jelentőségét, hogy ebből az egysíkú magyar kultúrából egy kicsit ki tudunk lépni. Ez nagyon ritka, hogy ilyen sportesemény van. Csapatink a Dél-Alföldi régióban játszanak, ugyanazokkal a városokkal, csapatokkal, hétről-hétre, napról-napra. Most így nagyon jó, hogy tudunk idegenek ellen játszani – tette hozzá Dr. Elek András.

A 98-as, kadett korosztály kiválósága, Kun Gergő is fontosnak tartja a külföldi csapatok elleni játékot.

– Szerintem nagyon sokat jelent, mert nekik is teljesen más a felfogásuk, sokkal agresszívabbak, mint mi, gondolok itt a szerbekre. A románok is jó kezűek, de a szerbek nagyon fizikálisak, nehéz ellenük játszani – mondta Kun Gergő, a Vásárhelyi Kosársuli játékosa.

A hétvégén a pályázat mellett Utasi Gábor és Vas Péter tanítványainak az országos főtáblára jutás volt a tét, az ebben a sorozatban a tavaly 2. Pécs, illetve a Kecskemét csapata ellen. A fiatalok mindkét ellenfelüket bravúros játékkal felülmúlva nyertek, így októbertől-márciusig a kiemelt országos bajnokságban szerepelhetnek.

Megszakítás