Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Netbookkal érdekesebbek a tanórák

A digitális kompetencia fejlesztésére a tanárok országszerte notebookokat kapnak. A lehetőségből a hódmezővásárhelyi iskolák sem maradnak ki. Az új eszközök egy része már meg is érkezett a Klauzál Gábor és a Németh László Általános Iskola, Gimnáziumba is. A pedagógusok szerint ezek segítségével érdekesebbé és hatékonyabbá lehet tenni a mindennapi tanórákat.

 

A vásárhelyi iskolák is részesülnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és a Klebelsberg Központok koordinálta pályázati konstrukcióból, amelyben a tanárok oktatást segítő digitális eszközökhöz jutnak. A Klauzál Gábor Általános Iskolában összesen 43 új notebookat, talált gazdára.

 

– Mindhárom intézményegységünk szinte valamennyi tantermében digitális tábla van. Többféle pályázaton nyertünk laptopokat, tableteket. Ezeket leginkább a gyerekek használták, illetve a tantermekben együtt használjuk a gyerekekkel. Most van az a lehetőség, hogy kifejezetten a pedagógusok kapnak ilyen eszközöket munkájukat segítve, amelyeket otthon és az iskolában egyaránt lehet alkalmazni – mondta Miklós Anikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatója.

 

A Németh László Általános Iskola, Gimnáziumban is több mint 40-en pályáztak saját notebookra. Ezek egy része már megérkezett, a még hiányzókat pedig március végéig pótolják. A pedagógusok szívesen nyúlnak az infokommunikációs eszközökhöz, mert a fiatalok figyelmét így jobban le lehet kötni.

 

– Egyre többet használjuk az infokommunikációs eszközöket. 5-12. évfolyamig tanítok, ezekkel érdekesebbek az órák. A gyerekeket jobban le lehet kötni. Rengeteg feladatot oldunk meg az internet segítségével, az okostelefonokat is használjuk. Amelyik osztályban van interaktív tábla, minden órán bevetem – mondta Pengőné Cseh Ildikó, a gimnázium tanára.

 

A notebookokért cserébe a tanárok vállalták számítástechnikai tudásuk frissítését, 30, illetve 60 órás tanfolyam keretében.

 

Megszakítás