Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nőnapi koncertet adtak a zeneiskolák növendékei

Nőnapi koncertet rendezett a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény magánének tanszaka és a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A komolyzenei műsor keretében a Kenéz Ernő és Kenéz Heka Etelka Zenei Alapítvány 2013-es évi Gyűrű-díja is átadásra került.

A nők őrzik azokat az értékeket, melyek szebbé és boldogabbá teszik a családok életét, ezért nemcsak egy napon, hanem az egész évben megérdemelnék az ünneplést. A Nemzetközi Nőnap alkalmából dr. Kószó Péter alpolgármester köszöntőjével kezdődött a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény magánének tanszakának 15. nőnapi koncertje a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, melyre a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség tagjai is ellátogattak. Mivel a rendezvényen a nőké volt a főszerep, ezért a műsor összeállításánál is ez volt a vezérelv.

– Van, amikor csak a dallamvilág idézi a nőket és van olyan darab is, amely szövegében is. A zeneszerzők gondoltak a nőkre, így sok ilyen témájú megtalálható a zeneirodalomban. De olyan művek is vannak szép számmal, amelyek ünnepi alkalmakra íródtak, ilyeneket is elénekelnek most a tanítványok – mondta Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

A műsorban többek között Beethowen, Schubert, és Haydn darabjai csendültek fel a magánének tanszak növendékeinek előadásában. De az esten Kónya Krisztina operaénekes és Asztalos Kata énekművész és Farkas Dorina is közreműködtek, akik az előző években Gyűrű-díjat kaptak. Ezt az elismerést Kenéz Heka Etelka azért alapította, hogy ápolja operaénekes férjének emlékét.

– Kenéz Ernő és Kenéz Heka Etelka Zenei Alapítvány immár nyolcadik éve ad át Gyűrű-díjat azoknak, akik a hódmezővásárhelyi zenei kultúrának kiemelkedő szereplői, művészek, vagy olyanok, akik Hódmezővásárhelyről elszármaztak, illetve itt jártak iskolába – mondta Bátki Fazekas Zoltán magánének tanár, operaénekes.

Idén kiemelkedő énekesi pályafutása miatt az alapítvány Georgita Orsolyának ítélte oda a Gyűrű-díjat. Majd a műsor második felében a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola tanulói is színpadra álltak.

Megszakítás