Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Növendék hangversenyen és országos megmérettetésen remekeltek a zeneiskola tanulói

A tanév utolsó növendék hangversenyen azokat a darabokat adták elő a diákok, melyekkel az évvégi vizsgákra, illetve a még most következő megmérettetésekre készülnek. A zeneiskola tanítványai idén is rendszeresen összemérték tudásukat másokkal, legutóbb Balassagyarmaton remekeltek, ahol Szabó Anita és Horváth Ildikó megnyerték az országos zongoraversenyt.

A tanév vége előtti utolsó növendék hangversenyét rendezte meg a Péczely Attila Alapfokú Műveszetoktatási Intézmény. A legkisebbektől a legnagyobbakig, különböző tudásszintű diákok mutathatták meg, hogy mit tanultak az elmúlt időszakban. A színpadra lépők szinte valamennyi hangszert megszólaltattak. Sokan így készültek az évvégi vizsgákra, de ezek az alkalmak a versenyekre való felkészülést is nagyban segítik. Legutóbb a tanítványok Balassagyarmaton remekeltek.

– A kilencedik alkalommal megrendezett országos négykezes és két zongorás versenyen négy tanulónk vett részt. Kovács Petra és Kiszely Boglárka párosa az első korcsoportban emléklapot kapott, az ötödik korosztályban szereplő Horváth Ildikó és Szabó Anita viszont megnyerték a megmérettetést, ami nagyon nagy eredménynek számít. Felkészítő tanáruk, Borsos Annamária is elismerésben részesült, ugyanis ő a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák különdíját érdemelte ki – mondta Vágó János a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

Bár már közeleg a tanév vége, azért még mindig vannak olyan diákok, akikre újabb versenyek várnak.

– Legközelebb Temesváron rendeznek nemzetközi versenyt, amelyre a vonósok és hegedűsök mennek el, így számukra ez a növendék hangverseny a főpróbát jelentette – tette hozzá az igazgató.

A tanítványok az elmúlt hónapok alatt számos megmérettetésen jeleskedtek, a zeneiskola igazgatója tehát méltán tartja eredményesnek az idei tanévet.

Megszakítás