Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Növényvédelmi munkálatok és szúnyogirtás

A mai napon Vásárhely közterületein növényvédelmi munkálatok zajlanak a 17 óra utáni időszakban, az időjárás függvényében. Kérik a lakosságot, hogy az ablakokat a permetezés alatt tartsák zárva. A szúnyogok gyérítése a nyár eleje óta folyamatos a városban.

Ma végzik az ilyenkor megszokott növényvédelmi munkálatokat a város több területén. A földről történő permetezés 20 méter magasságig hatásos, a zöldterületet védi számos megbetegedéstől.

– A munkálatok a díszfákat, a közterületen található facsoportokat érinti. A gombák, baktériumok fertőzését és a károkozó rovarok rajzását szeretnénk megelőzni – mondta el Ékes József, a Városüzemeltetési Csoport vezetője.

A szúnyogok irtása a nyár elején kezdődött, a városban már két alkalommal végeztek gyérítést, ugyanis az időjárási viszonyok miatt meglehetősen sok a szúnyog. 

– Tavasztól őszig zajlik a szúnyogok irtása. Rendszeressége változó, hiszen rengeteg befolyásoló tényezőt kell figyelembe vennünk. Az elmúlt évekhez képest feltűnően sok csapadék hullott, így megemelkedett a kikelő rovarok száma is – nyilatkozta a csoportvezető.

A permetszerek emberekre és háziállatokra nem veszélyesek, az UV sugárzás hatására pár órán belül semlegessé válnak. A repülő rovarok ellen hatékonyak, ezért is fontos a méhészek fokozott figyelme ebben az időszakban.

Megszakítás